Lilla med et tvist af gul

Nye spinde fibre er kommet i hus. Så der har været mulighed, for at farve igen. Jeg elsker processen. At vælge ulden, farverne, hvordan farverne skal fordeles i fibrene. Man forsøger at styrre processen, styrre farverne. Ikke altid bliver det som beregnet, man lærer hele tiden nyt, nye metoder.

Jeg farver helst i micro ovnen, føler jeg har bedst styr på det der. Men skal snart have fundet en stor gryde, så jeg kan forsøge at farve i den. Da min micro-ovnen begrænser sig til ca 250 gram uld.

Jeg bruger en skål, der kan tåle varmen. Har her fyldt vand og eddike i skålen (spar ikke på eddiken), og lagt en par runder uld ned i. Ulden kan man gøre vådt inden, men i det her tilfælde har jeg taget det direkte fra posen, og “mast” det forsigtigt ned i vandet.

farveuld0901

Der er lagt 4-5 “runder” i skålen, og i mellem “runderne” er der lagt farve ned, et sted med gult, et med lilla, og et med sort.  Jeg forsøgte at holde den gule for sig selv.

farveuld0902

Det er pulver farver jeg bruger.

farveuld0903

Det hele bliver dækket med vitavrap. Ind i micro-ovnen, ca 3 min. af 4 gange, med en lille pause i mellem. Der breder sig en duft af varm eddike, jeg elsker den duft. Tjekker at ulden har modtaget alt farven, så vandet er klart. 

farveuld0904

Lader ulden køle langsomt ned, jeg lader det stå til dagen efter. Skyller det kort og forsigtigt i vand med lidt eddike i. Ulden smitter ikke af, hvis det er fiksereret godt nok.

farveuld0905

Her er min færdige resultat. Den gule har blandet sig lidt med den lilla. Men det er jeg slet ikke ked af.

9 tanker om "Lilla med et tvist af gul"

 1. Hvor er det bare flot Laila, det skal nok give noget rigtig flot garn. Jeg glæder mig til der kommer en bestillingsliste :)

 2. Du er altså super dygtig til at få nogle meget smukke farver frem. Garnet bliver da vildt flot.

  Jeg kan særlig godt li’, at farverne ikke fylder det hele, altså at der stadig er hvidt mellem.

 3. Når der er hvidt i mellem, bliver der lidt sarte nuancer også. Glæder mig til at få det på rokken. Men lige nu er det “Klokke” trøjen der lokker.

 4. Hej! Kom tilfældigt ind på din blog, så at du har strikket topstykke, kan man slet ikke købe opskriften uden garn?.

  Strikke hilsen Lotte

 5. Hvor ser det bare vildt godt ud.
  Glæder mig til at se det færdige garn.
  Hilsen Anja

 6. Hej Lotte.

  Jeg tror desværre ikke du kan købe opskriften uden garn. Men garnet er nu en dejlig kvalitet. Prøv at kigge ind på http://www.geilsk.dk . Når man først har opskriften, kan man jo forsøge sig i andet garn.

  Mvh Laila

 7. Hej laila
  Jeg har først lige funde din side her :o)
  Har du fået spundet noget af det uld du har vist her – farverne ser SÅ flotte ud!

 8. Jeg har brugt det til at lege lidt med. Det vil sige at jeg har forsøgt at spinde coils, hvilket ikke gik ret godt :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>