Feather and Fan Comfort Shawl

Fra spindefibre, til garn, og nu til sjal. Det er det første hjemmespundne jeg selv har strikket af.

I stedet for at strikke Morning Surf Scarf, blev det til Feather and Fan Comfort Shawl. Begge op skrifter kan findes på Ravelry.

Selvom det til sidst var nogle laaange omgange, kunne jeg næsten ikke ligge det fra mig, jeg skulle lige se hvordan farverne vekslede i den næste stribe.

Dette bliver mit maj projekt, i Ravelry gruppen, 12 projekter på et år.

strik2005200901

strik2005200902

strik2005200903

strik2005200904

Saltum

I weekenden var jeg på tur. Det er første gang jeg er i Saltum. På tredje år holder de uldfestival. En lille, men meget hyggelig festival. De få butikker de har i byen holder åben, et keramik værksted, en bager, en stor garn butik, og lidt andet. Og to telte med boder, hvor der bliver solgt uld og ideér i lange baner. Jeg nåede ikke op og se på den del, hvor der er fåre hyrder osv., det må blive en anden gang.

Her er dagens fangst.

garn1805200901

garn1805200902

garn1805200903

 

Maj haven

Haven er lidt forsømt. Mælkebøtter og skvalderkål lever i bedste velgående. Men når jeg går en stille tur derude, kan jeg godt være lidt overbæren med det. Der er så mange dejlige blomstrene træer lige nu. Paradis-træet er afblomstret, men så tager andre over. I det ene hjørne ind mod kattegården, står et træ, i et stort brus af hvide blomster. Jeg ved desværre ikke hvilken sort træet er, men smukt det er det, og om efteråret har det de smukkeste røde bær.

haven1405200901

haven1405200902

Lige ved siden af står en blå/lilla drøm, på nippet til at springe ud. Blåregnen blev redet fra en anden have, hvor den bare skulle have været gravet op, og smidt ud. Den var stor som et hus, groede op af væggen, klamrede sig til at med sine efterhånden tykke grene, havde invaderet alt fra tagrender, til stakitter og udehuse. Den blev nærmest amputeret, der var ikke andet end et meget lille rodnet, og en meter stamme tilbage da den kom ind i min have. Men den lever i bedste velgående igen.

haven1405200903

haven14052009041

Pære kvæden blomstrer også, det er dens første sommer i min have. Håber der bliver nok kvæder til både syltning og snaps.

haven1405200905

Solsorten

Det hele er lidt tidligere på den i år. Solsorten har allerede sit første kuld på vingerne. De er vilde når jeg ligger æbler ud til dem, de kan nemt fortærre 5-10 stykker på en dag. Her fodrer de ungerne, lige så hurtigt de kan få hakket æblet fra hinanden. Der er to unger, men den ene gemmer sig bag en af lyngne.

solsort11

solsort2

Måske, måske ikke.

Der er snart bryllup i familien. Stoffet er købt til kjolen. Problemet er bare at finde skoene nu. Måske disse? Jeg bliver mindst 10 cm. højere, når jeg har dem på :) Så begynder vægten også at passe, ups..

sko0901

Lilla med et tvist af gul

Nye spinde fibre er kommet i hus. Så der har været mulighed, for at farve igen. Jeg elsker processen. At vælge ulden, farverne, hvordan farverne skal fordeles i fibrene. Man forsøger at styrre processen, styrre farverne. Ikke altid bliver det som beregnet, man lærer hele tiden nyt, nye metoder.

Jeg farver helst i micro ovnen, føler jeg har bedst styr på det der. Men skal snart have fundet en stor gryde, så jeg kan forsøge at farve i den. Da min micro-ovnen begrænser sig til ca 250 gram uld.

Jeg bruger en skål, der kan tåle varmen. Har her fyldt vand og eddike i skålen (spar ikke på eddiken), og lagt en par runder uld ned i. Ulden kan man gøre vådt inden, men i det her tilfælde har jeg taget det direkte fra posen, og “mast” det forsigtigt ned i vandet.

farveuld0901

Der er lagt 4-5 “runder” i skålen, og i mellem “runderne” er der lagt farve ned, et sted med gult, et med lilla, og et med sort.  Jeg forsøgte at holde den gule for sig selv.

farveuld0902

Det er pulver farver jeg bruger.

farveuld0903

Det hele bliver dækket med vitavrap. Ind i micro-ovnen, ca 3 min. af 4 gange, med en lille pause i mellem. Der breder sig en duft af varm eddike, jeg elsker den duft. Tjekker at ulden har modtaget alt farven, så vandet er klart. 

farveuld0904

Lader ulden køle langsomt ned, jeg lader det stå til dagen efter. Skyller det kort og forsigtigt i vand med lidt eddike i. Ulden smitter ikke af, hvis det er fiksereret godt nok.

farveuld0905

Her er min færdige resultat. Den gule har blandet sig lidt med den lilla. Men det er jeg slet ikke ked af.

Forsøgs kanin

I et af byens tøjbutiks vinduer hang denne skønne sag.

ss_2009_001

Jeg mener naturlighvis trøjen.

Den er skøn, jeg er vild med den. Næsten sådan helt Ole Henriksen-vild med den. Navnet er C´arla du nord, og med den tittel koster den små 1300 danske kroner.

Afsted til garnbuttikken.

strik0920

I første omgang købte jeg Paris fra Garnstudio. Men efter at have lavet strikke prøver hele dagen i går, måtte jeg erkende at to tråde blev for tykt, og en for tyndt. I dag var jeg en tur forbi garnbutikken igen, og købte to nøgler Safran fra Garnstudio, i en farve som minder meget om Paris´en. Det meste af dagen har jeg prøvet at få det til at virker, og ende på pind 4,5, med en tråd Paris, og en tråd Safran.

Jeg har vovet at slå op til et ærme.. nu må vi se..

strik0921