Før og efter. Sikke en forskel.

Ro på sådan en søndag blev der ikke.

Svigerfar kom, og hjalp os med det kolosale egetræ der står ud mod vejen. Og her er tak kun et fattigt ord, for sikke en hjælp, det kunne vi aldrig have klaret selv.

Det var ikke altid helt let, at både skulle tænke på tyngde kraft, og tage hensyn til højbedene, men det gik over alt forventning. 

trae

trae1

Det gav lys, masser af lys, og det trængte det til. Jeg kunne næsten ikke komme ind igen, efter vi havde pakket sammen. Blev ved med at gå rundt i haven, og nyde det.

Tusind tak for hjælpen.

Merino silke, merino.

Et lille kig på det færdigt spundne merino, silke. Om et par dage vil jeg forsøge, at najavo tvinde det. Håber det lykkes.

spinde0927

Dette lå på lager. Købt på samme tid, som “solskins” fibrene.

Dette hedder “Knockin On Heavens Door”, er 100% superwash merino. Næsten halvdelen er allerede spundet, ca. 115 gr. Men det siger vi ikke til noget.

spinde0928

spinde0929

Det var svært at fange farven på ulden. Så først et billede uden blitz, og et med.

Påskeharen?

Eller er det bare Ninka? 

En kold forårs aften, legede vi taxa for Morten´s forældre, og var på vej ud for at hente dem. Under en gadelygte midt på køre banen, så vi noget ligge og rulle rundt. Vi holdt ind til siden, gik hen for at se hvad det var. Havde det været en kat, havde jeg ikke turdet røre ved den, da den var påkørt, men det var en hare. Forsigtigt pakkede jeg den ind i min arbejdsjakke, og tog den med ind i bilen. Den lå helt stille på mit skød, og havde heller ikke rørt sig efter jeg havde lagt den i bunden af bilen, da vi skulle ind og hente Morten´s forældre.

Da vi kom hjem med den. Prøvede jeg at se hvor slemt den var tilredt. Det virkede ikke som om den havde brækket noget. Men den var omtumlet, og havde en ordentlig blod ansamling ved det ene øje. Den kom til at overnatte i en af kattenes transport kasser, med lidt vand, salat og gulerødder.

Om morgenen var jeg slet ikke sikker på at jeg ville komme ind til en levende hare, da jeg i utallige dyre progammer har set, at rådyr og harer er svære at have i fangenskab, de går simpelhen i shok og dør.

Men Ninka var vågen, hun eller han havde spist og drukket, og så temmelig frisk ud.

Vi blev enige om at lukke Ninka ud efter morgenmaden, vi bor tæt på en skov og ville finde et godt sted derover til den. Men indtil vi var klar, kunne Ninke jo godt løbe lidt rundt i en kanin indhegning jeg havde, som havde været brugt til killinger. Den blev sat op på græs plænen., Ninka så ud til at trives ved at komme ud på græsset.

Men da vi kom ud efter morgenmaden var Ninka væk. Sprunget hen over hegnet. Tja, det måtte vel så være et tegn på at den var klar til at komme videre.

Det sjove er så, at inden vi tog Ninka med hjem, har vi aldrig set en hare oppe i dette kvarter. Men efter har vi flere gange set, ja vi mener selv det er Ninka. Desværre altid alene, men heldighvis i live.

Dette billede er taget i dag :)

 

ninka2

Disney

I går var vi en tur i Århus, og hjem igen med det samme. En af “mine” killinger fra det 4 kuld, var kommet i klemme. Der hvor han var blevet solgt til, havde de fået en hund der jagtede ham. Og der hvor han var kommet hen derefter, var sønnen blevet allergisk over for kattehår. Jamen selvfølgelig tager man til Århus efter sit “barn”. 

Disney er ikke vandt til andre katte. Så hans reaktion på 8 andre nysgerige firbenede artsfæller, var at hvæse og brumme. Det er også helt fint for mig, så længe de ikke slås.

De andre misser er bare så glade for at se ham, ville så gerne hen og snuse, og høre hvad han nu var for en, men det må de vente lidt med.

Disney er født den 7 januar 2004, kan så tydeligt huske det, sikke en dejlig fødselsdags gave det var at få 6 killinger.

Nu er flokken oppe på 9 katte, men hva`,  en fra eller til.

disney1

I gang med lidt for meget.

Måske burde jeg begrænse mig lidt, gøre en ting færdig af gangen. Men det er nu meget sjovere, at have flere strikke tøjer at vælge i mellem.

 

En wanna be Miyake. Strikket ud af hovedet. Så får jeg brugt noget af alt det Kauni jeg har liggende.

strik09162

På Hobbynettet´s tur til Espergærde. Kom vi sjovt nok forbi en garnbutik, sådan helt tilfældigt ;)  Et lille smut forbi Lyngby, og garn-butikken Uldstedet. Der var de skønneste garner fra Gepard. Købt blev denne gule solfwoolsilk, 5 nøgler. Man får da ikke meget sommer trøje for 287 kroner i en tøj butik, vel!?

Opskriften er en jeg selv har bikset mig frem til. Ret enkel, startet fra oven, med ragland, på pind 3,5.  Glæder mig til at få den færdig. Den skal nok blive dejlig at have på til sommer, både lun og kølig, pga mikset mellem silke og merino.

strik0917

strik0918

Mit hjemmespundne merino, skulle egentligt være blevet til et Morning Surf Scarf . Det bliver det ikke. I stedet for faldt jeg over “The feather and fan comfort shawl” inde på Ravelry. Tror garnet egner sig vældig godt til den opskrift, pga farveskiftene. Jeg strikker det på pind 3,5.

strik0919

Til sidt en lille brudepigekjole, som jeg skal have færdig til d. 6 juni. Det er min lille niece, der skal have den på. 

hakle091

Mon ikke jeg har nok arbejde til resten af sommeren.

Topstykke

Færdig er min første Geilsk model. Det blev til Topstykket. Den har været sjov og nem at strikke.

Kittet købte jeg på Håndarbejds messen, i Vissenbjerg. Mange andre af hendes modeller fristede, men jeg nærede mig. 

Den næste er der alledere købt garn til, vil prøve at strikke den i shetlands uld fra BC garn.

strik09141

strik09152

 

Glæden

Hvor bliver tiden af.. Hm ja når man har en rok, tilmed en ny rok, tja gæt en gang. Men for tiden er det også der jeg har det bedst. Det føles som om det er det eneste tidspunkt jeg smiler, Jo for jeg sidder og smiler når jeg spinder, har taget mig selv i det flere gange, skørt ikke.

Havde fået købt mig disse lækre bånd med 60% merino og 40% silke, der er 25 gram i et bundt. Der var 4 i det hele, men rokken har allerede spist de første 25 gram.

spinde0925

spinde0924

Tå op.

Sokke-vejr, det er det stadig udenfor. Og mine gamle sokker strikket af Kvickly´s strømpegarn, er ved at være godt slidte. Ikke slidt hul i, men vasket så mange gange, at ulden er ved at være væk, kun akrylen er tilbage. Der måtte nye til.

strik0913

strik0912

Det er første gang jeg strikker tå op sokker, startet i tåen og sluttet i ribben for oven. Det er også første gang jeg laver snoninger, voila!