Kategoriarkiv: Spinderok

Woolee winder

I marts investerede jeg i en woolee winder, hvilket jeg absolut ikke har fortrudt. Skulle dog lige vænne mig til indtrækket på rokken, når den var på, den er lidt mere kontant, nu ligger jeg ikke mærke til det mere. Og hvorfor så bruge så mange penge på sådan en dims, for dyr det er den. Tænk sig aldrig at skulle fordele fibrene på spolen mere, bare spinde indtil spolen er fuld. Det nyder jeg, nyder det så meget, at jeg har været ved at falde i søvn ved rokken nogle aftener :)

Næsten 5 spoler er fyldt med Blue Faced Leicester, spundet tyndt, (så tyndt som jeg kan). Ulden er farvet på samme tid som det til min lilla cardigan. Tror jeg vil navajo tvinde det, så farverne ikke bliver så mikset.

Spinde0106201001

Spinde0106201002

Spinde0106201003

Spinde0106201004

Spinde0106201005

Som man kan se på de sidste to billeder, er der monteret et lille tandhjul på spolen, og på vingen. Inde i vingen løber et gevind, som trækker krogen frem og tilbage. Den har en let raslende lyd, men det kan jeg godt tilgive den :) Nu må jeg se hvordan den er at tvinde med.

Brugs kunst

Om det bare bliver til brugs kunst med håndteenen, er jeg lidt i tvivl om. Den første jeg købte fungerede ikke ordentligt, balancen var ikke i orden. Nu er der ankommet en ny fra USA, fra Grafton Fibers.  Jeg advarer, det er en farlig hjemmeside at komme ind på, de har de smukkeste håndteene, de lækreste kartede fibre, og skønne strikkepinde i alle regnbuens farver. Foreløbigt har jeg nøjedes med at bestille en af deres håndteene. Nu må tiden så vise om det er noget jeg har tålmodighed til, tror bestemt denne virker bedre end den anden. Men hvis den ender med at blive til pynt, gør det heller ikke noget, for smuk er den.

Teenen var pakket ind i alle mulige forskellige rester uld. Farverne spænder vidt, og særligt kønt er det ikke. Men er sikker på, når jeg engang får mig en kartemaskine, skal de nok blive værdsat, og kommer til deres ret. I håb om at kunne købe mig en kartemaskine, er den blevet sat på ønskelisten til jul, måske julemanden giver et tilskud?

haandteen2209200901

haandteen2209200902

Håndteen

Så er ferien slut, derfor har der også været lidt stille herinde. Men lidt nyt er der sket, jeg har købt mig en håndteen. Og hvorfor gør man så det, når man har en super lækker rok? Tjo, det skulle prøves, plus at jeg kan tage det med mig, lige som et strikketøj. Og på et tidspunkt skal børnene i skolen, prøve at spinde på håndteen, jeg skal fungere som hjælpe lærer i de timer, så dur det jo ikke at jeg ikke kan det ;)

Her er vidunderet så. Den er købt via Etsy, Dragoncraft har lavet den. Den kostede ca 187 dkr med fragt.

haandteen2408200901

Virker den så? Hm, nu er jeg jo nybegynder i det med at spinde i hånden. Men synes faktisk ikke den er super god. Den er ikke i balance, og kejter en del rundt når man snurrer den. Pinden der sidder i, ligner mest en kinesisk spise pind, og dem kan man jo købe for ingenting i søstrene grene. Men selve “hjulet” i toppen af håndteenen, virker til at have den rigtige størrelse og vægt, den vejer ialt ca 42 gram, det passer fint til det jeg spinder. Og så synes jeg ” hjulet” er smukt, selvom det bare er en gang støbt plastik.

Måske skulle jeg selv forsøge at lave en pind dertil.

haandteen2408200902

haandteen2408200903

Majacraft Suzie Prof.

I dag var dagen hvor min nye rok kom hjem. Seks dage undervejs fra England, det må næsten sige at være lige så hurtigt som at sende noget inden for Danmarks grænser.

Klivia skulle lige kontrollere at pakken var ok.

spinde0918

spinde0919

Alle dele var der, så den kunne blive samlet. Men der mangler to spoler, der hører 4 stk med, og som man kan se på billedet er der kun 2.

spinde0920

Zahara blev lidt træt af at pakke ud. Det er hårdt at være kat!

spinde0921

Her er vidunderet så. Jeg har spundet lidt på den.. Man skal lige vende sig til en ny rok. Det må være som at køre i en ny bil.

spinde0922

Der skal da også lige et billede ind af min garn”mølle”. Helt selv lavet, hmm, med hjælp fra Knud og Bjarne i aktivitetshusets træ-afdeling. Og Morten, som har lavet aluminiums håndtagene.

spinde0923

Louët 90 S

Lige inden vi nåede ind i det nye år, købte jeg mig en ny/brugt rok. Det vil sige den har stået som model.

Jeg er allerede meget mere glad for den end ashford´en. Køn som Ashford´en er den ikke, men den kører næsten af sig selv, der er heller ikke en masse smøren ved den. Og så er den er super nem at få med i bilen.

Louët S90

spinde091

På billedet er den næsten helt klappet sammen. Fodpladen kan også klappes op, så den fylder meget lidt.