Have syslen i Marts

Der var ikke megen aktivitet ude i haverne omkring os, men vi hyggede os, og solen kiggede frem ind i mellem. Mit møllehjul af en julekrans blev pillet ned i dag, den har mistet lidt af sin glød, men egentlig synes jeg ikke den så særlig tør eller kedelig ud, men der trænger til at komme noget nyt op, måske noget påske pynt.

Haven2103201001

Duft geranierne har stået ude hele vinteren, de har ikke været dækket af, og troede der skulle nye til. Men da jeg brækkede en gren af, var den grøn inden i.

Haven2103201002

Nu er de klippet ned, og så får de da lige en chance. Og hvor de da dufter, også selvom de næsten ser døde ud. Det kommer til at undre mig lidt hvis de har overvintret, de har ikke været dækket til, og koldt har det da været.

Haven2103201003

Mine tulipaner jeg satte sidst i november, er på vej op, glæder mig til at se farverne. Jeg satte også en del nye tulipaner i mit surbundsbed, de titter også op, jeg kan overhovedet ikke huske hvilke slags jeg har sat der, det bliver en overraskelse.

Haven2103201004

Krydderurterne har også klaret det fint, selvom de heller ikke har været dækket af. Indtil videre er det citron melisse og verbena der er på vej op.

Haven2103201005

Vi har tre fugle kasser i haven, de hænger alle tre på stolperne til mine højbede. Måske burde vi sætte to af dem andre steder hen, da der kun er en af dem der bliver beboet. Men på den anden side, så bruger de dem alle sammen om vinteren, i ly for vind og vejr.

Haven2103201006

Jeg har lært at fugle kasser skal tømmes om tidligt om foråret, nu håber jeg ikke det er en skrønne. Den gamle rede er blevet fjernet, og kassen fejet ren. Denne kasse er blevet brugt af et musvit par. Det er utroligt at se deres fine byggeri, katte pels er en af de faste byggematerialer her på matriklen.

Haven2103201007

Haven2103201008

I en af de andre kasser mødte dette syn mig. Det har været en hård vinter, også selvom man har en kasse at gemme sig i.

Haven2103201009

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>