Bella´s La Push hat

Og nej det er ikke en lampeskærm..

Jeg har forsøgt at skrive mine notater ned til Bella hatten. Den grå her er blevet lige lang nok, men forsøg dig frem :)

Heakle0601201001

Heakle0601201002

Heakle0601201003

Bella´s La´Push hat, på dansk.

Dette er mine notater til hatten. Sådan som jeg har hæklet den. Jeg har både hæklet i dobbelt Tove garn fra Sandnes, og dobbelt Gotlænder garn fra Dansk Pelsuld, efter min mening var det det sidst nævnte garn, der fungerede bedst. Det bør være en uld der er fast i det, for at få det rigtige look.

Jeg har brugt hæklenål nr.4, til et hoved mål på ca. 55 cm. Målet kan øges ved at bruge en større hæklenål, eller at øge stangmaske antallet i mellem de lodrette ”riller”.

De lodrette og vandrette ”riller” bliver lavet med reliefstangmasker.

Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række.

Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.

Alle de steder hvor der er hæklet stangmasker, er de hæklet helt ned i det store mellemrum mellem sidste rækkes stangmasker.

—————————————————-

Slå en maske op, hækl 2 luftmasker, saml dem til en ring.

1.Hækl 12 stangmasker ned i hullet.

2. *Hækl 2 Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række, derefter en stangmaske i næste *, fortsæt sådan ringen rundt. I lat 6 gange. Så du har delt cirklen ind 6 ”felter”.

3. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af stangmasken på forgående række, derved øges der med en stangmaske i mellem reliefstangmaskerne, så der nu er to*, fortsæt sådan ringen rundt.

4. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af de to stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har tre*, forstæt sådan ringen rundt.

5.6.7.8.9. Fortsæt med at hækle de lodrette reliefstangmasker, hæklet forfra ned om reliefstangmasker fra foregående række, de steder hvor der i forvejen er det, og øg med en stangmaske i efter reliefstangmaskerne, ligesom på runde 3 og 4. Indtil du har 8 masker i mellem reliefstangmaskerne.

10. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 8 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

11. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl en stangmaske ned på hver side af de 8 stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har 9 stangmasker*, forstæt sådan ringen rundt.

( hvis du ønsker mere vide på din hue, kan fortsætte med at øge til det ønskede antal stangmasker efter de to reliefstangmasker. )

12.13.14.15 *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 stangmasker hen *, forstæt sådan ringen rundt.

Jeg har hæklet 6 runder med stangmasker efter reliefstangmaskerne der danner den vandrette ”rille”, inden jeg igen laver en runde med den vandrette rille (” Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række”). Vær opmærksom på at de lodrette reliefstangmasker vil dreje mod den ene side efterhånden, fordi der hækles rundt og rundt. Dette kan ungåes ved, på hver anden omgang at hækle den første stangmaske, ned i hullet lige efter den lodrette reliefstangmaske, og på hver anden omgang at hækle ned i nummer to hul efter den lodrette reliefstangmaske, husk dog at der stadig skal være 9 stangmasker ( eller det antal der skal til, til den ønskede størrelse )

16. *Hækl en Reliefstangmasker, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

Hækl 6 runder med som række 12, og en omgang som række 16. Den sidste maske på denne omgang har jeg lavet som en halv stangmaske, og lukket omgangen med en kædemaske ned i den først reliefstangmaske.

Huen skal vaskes, og spændes ud. Jeg har brugt en urtepotte :)

Sig endelig til, hvis du finder fejl.. Det er ikke ment som en egentlig opskrift, men vil gerne have rettet evt. fejl.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>