Tidlig Julegave?

Vi giver ikke hinanden julegaver i år. Og det her kan jeg næsten ikke kalde en julegave til mig selv, for jeg har allerede læst dem. En uges sygemelding, gav tid, tid som skulle bruges. Min lyske værker stadig, så det var en rar ting at kunne sidde stille og roligt, og læse, og få tankerne på noget andet. I den uge det tog at læse bøgerne, var jeg i en helt anden verden, det er det skønne ved bøger.

Jeg har egentligt først fået øjnene op for Twilight sagaen, efter jeg købte Twilight på DVD, og set den igen og igen. Så kom New Moon i biografen, og så kunne jeg altså ikke vente, til den 30 Juni 2010, med at finde ud af hvad der mere skete i Edward og Bella´s liv.

Bog14122001

Selv om jeg ikke selv mener mit engelsk er for stærkt, har jeg absolut ikke haft problemer med at læse bøgerne på deres oprindelige sprog. Så enten er de let-læselige, og ellers under kender jeg mit eget engelske sprog og forstående. Vil varmt anbefale at læse dem på engelsk, hvis man har mulighed for det.

Jeg ar altid været vild med science fiction og eventyr. Og uden at røbe noget som helst, er der masser af begge dele i bøgerne. Ind i mellem har bøgerne taget en drejning, som har fået mig til at ryste lidt på hovedet, men det har kun lige været til, man har fordybet sig i historien igen, og ladet verden uden for være hvor den er. Man må bare slippe og lade sig rive med, og det er en ting Stephenie Meyer, er god til, at få sine læsere til.

Filmene er lige så eventyrs agtige, og rigtigt godt lavet. Dog må jeg lige have lov til at være lidt utilfreds med, at den første film, flere steder ikke følger bogen,  at der er scener i filmen som ikke er i bogen, og omvendt, det er synd efter min mening. Og måske har flere Twilight fans ytret den samme mening, for New Moon ligner bogen meget mere, og jeg håber så meget at de sidste to film vil ligge lige så tæt op af bogen.

Begge soundtrack til filmene, er også kommet hjem på hylden, og blevet hørt flittigt. Både bøgerne og filmene, vil være at finde på cult listen i mange år fremover, det er jeg slet ikke tvivl om.

2 tanker om "Tidlig Julegave?"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>