Silke maling

Det har været vejr til at sidde lidt indenfor, og være kreativ.

For længe siden købte jeg silketørklæder og maling i Panduro. Og har længe haft en ide´, om at der skulle være katte på tørklæderne, hvad ellers ;)

Jeg er grøn i det med at male på silke, og selvom jeg havde brugt at lave afgrænsende streger, flød malingen alligevel ind på felter hvor det ikke skulle være. Men der er vel ikke andet for at prøve igen.

Her er de første billeder, nu skal det lige tørre lidt og så fikseres. Billeder af det færdige resultat kommer en af dagene.

silkefarve0807200901

silkefarve0807200902

silkefarve0807200903

silkefarve0807200904silkefarve0807200905

7 tanker om "Silke maling"

 1. Det ser nu slet ikke så ringe ud endda og da slet ikke af en nybegynder.
  Så vidt jeg kan se skal du lige røre din gutta op eller ryste flasken, jeg kan se det har været lidt tyndt og udflydende.
  Der skal så meget på at det virker klistrende. Det forsvinder jo i vask eller fixering.
  Siden det er fra panduro, gætter jeg på det er strygefarver. Hvis det er noget du bliver bidt af, skulle du give dig selv lov at prøve de dampfikserbare farver. de er bare så meget smukkere og giver en helt anden glans.

 2. Tak for dine gode råd Kirsten :) Ja man kan vidst nemt blive bidt af det, så måske skulle jeg prøve den slags farver du anbefaler, for dem jeg bruger lige nu er helt rigtigt stryge farver. Gutta´en er i en tube, så den kan ikke rystes. Som du også nævner, flyder den meget ud. Måske jeg også skal kigge efter et andet mærke der.

 3. skrug låget af flasken og lad den fordampe lidt, så bliver det tykkere. Jeg kan huske det altid stod og blev tyk efterhånden og så skulle det fortyndes med ? tror det var renset benzin.

  Man kan også male tørklædet med en saltopløsning og lade det tørre, så kan man bagefter lave frihåndsmaling, dvs farverne løber ikke uhemmet ud, men man har en rimelig styringsmulighed.

 4. Tror lige jeg holder en pause med silkemalingen. Disney vores ene kat, mente den skulle hjælpe, så de æggebægre jeg havde med farve i, væltede han ud over det hele. Jeg skyndte mig at vaske tørklædet, i håb om at farven ikke ville sætte sig. Nu må jeg se når det er tørt hvor slemt det er gået.

 5. Hej Laila
  Det ser godt ud hvad du har lavet. Jeg er selv lige gået i gang igen med silke maling, jeg har svært ved at finde materialer til det, gutta, silken osv. det er meget små bøtter man kan få, farven har jeg. Hvor køber du?
  Og så vil jeg spørge dig om man kan undgå de tykke streger der sidder efter vask når man har brugt sort gutta, til tørklæder synes jeg ikke det er så pænt.
  VH Camilla

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>