Småt er også godt

Har fået hæftet ender på et par ting der har ligget, indrømmet jeg er ikke tosset med at hæfte ender, og tørklædet har da også lagt i mindst et halvt år, lidt pinligt. Men hurra nu har jeg fået det gjort, sørme ja.

Tørklædet er strikket efter en Ravelry opskrift der hedder Edgar , linket er til Ravelry. Opskriften er simpel, men giver (synes jeg) et godt udtryk i garn der har farveskift. Garnet er hverken Noro, Kunstgarn eller Kauni, næ nej, det er Tantens (her omtaler jeg mig selv) eget hjemmespundne garn, af disse fibre , 60% merino og 40% silke, det er bare så blødt.

Strik2402201001

Strik2402201002

Strik2402201003

Strik2402201005

Strik2402201004

Der er lige plads til en pung og en mobil telefon i den lille taske, jeg overvejer at sy et foer til den, så der kan komme en lynlås i. Håndtagene er strømpepinde str 5,5, jeg brugte dem alligevel aldrig. Tasken er hæklet i rester fra mine huer, tove garn, og gotlænder garn.

Strik2402201006

Strik2402201007

Sammen med en veninde var jeg en tur i kolding storcenter, der var de sødeste strikkede veste i bomuld. Sådan en kunne jeg da sagtens selv strikke, jeg glemte vidst bare at tage højde for min egen størrelse, det her minder mest om en størrelse 16, men mon ikke jeg finder en der kan bruge den, og jeg må på den igen, for en vest vil jeg have, og gerne flere!

Strik2402201008

Strik2402201009

Jeg kan ikke stå for franske anemoner, nu står der et bund i min vase, sammen med lyserøde ranunkler. Jeg glæder mig til forår, men har stadig god tålmodighed, elsker vinter, og er ikke ked af at det stadig sner uden for. Men det skal også siges, at jeg ikke skal ud på cyklen om morgenen, jeg har det så særdeles bekvemt med bilen. Da jeg var post var det en anden sag, sne og frost, nej tak! I dag lavede jeg et vædemål med min mor, om hvornår vinteren slipper og det sidste sne er smeltet, min mor sagde midt i marts, jeg sagde første april.. Vejrudsigten her til aften melder kun om mere vinter, så det bliver spændende.

Blomst24022010

Rå uld

Vi var en tur på landet i går, ude og få en kop kaffe ved et vennepar. En i hendes familie har får, og jeg havde på et tidspunkt nævnt at jeg gerne ville have lidt uld, hvis det kunne lade sig gøre. I går fik jeg så en stor sæk med hjem. Men da jeg kiggede i den, var jeg meget i tvivl om det kunne bruges, der var meget halm og skidt i det.

Men efter at have vendt det ud på sneen herude, fik jeg fisket lidt fra, der har lidt potentiale. Der var koldt derude, men dejligt med fugle sang, de lader sig ikke slå ud af lidt sne vejr. En ting der da også var positiv ved at sortere uld i frostvejr, er at diverse prutter er stiv frosne, og en del nemmere at fjerne i den tilstand.

Her er hele baluljen.

Uld1502201001

Her er det jeg har sorteret fra. Nu skal der bare vaskes og vaskes endnu engang!

Uld1502201002

Uld1502201003

Uld1502201004

Hvor heldig kan man være?

Som mange strikkere ved, er bogen “Strik a la carte” af Marianne Isager, temmelig svær at få fat i. Den bliver ikke udgivet mere, så hvis man skal have et eksemplar, må man finde et brugt. En venlig sjæl som selv havde søgt efter bogen, stod pludselig med to der gerne ville sælge deres eksemplar, jeg var så heldig at kunne købe det ene.

Strik0502201001

Japan bogen, har jeg fået i gave på et tidspunkt. Og nu er det blevet tid til at strikke noget fra den.

Jeg er gået i gang med rismarker. Hvis jeg ikke havde begyndt med den forkerte størrelse, havde jeg for længst været færdig med det første forstykke. Der er kun to størrelser at vælge i mellem, og jeg var så optimistisk at tro jeg kunne være i den lille. Når jeg når op til ærmet, må det vise sig om jeg kan være i den størrelse hun kalder for mellem. Og hvis ikke er det noget møg, da en slankekur ikke engang ville kunne hjælpe på det, min barm er efterhånden ekspanderet til en størrelse, som slet ikke passer til min krops bygning, altså hvis du spørger mig. Mon ikke jeg kunne bortadoptere lidt til dem der mangler? Nok om mit frontparti.

Rismarker er indtil videre sjov at strikke, det bliver aldrig kedeligt, fordi man hele tiden veksler mellem farverne. Der strikkes kun med en farve ad gangen, så hvis du er lige så dårlig til at strikke med flere farver ad gangen som jeg, skal du ikke fortvivle med dette projekt, det er lige at gå til.

Strik0502201002