Grøn klokke trøje.

Det var lige før det her var ved at blive et evigheds projekt.

Efter at have færdiggjort min grå klokke trøje, skulle jeg igang med at strikke en til min svigermor. Jeg fik garnet i sommers engang, så det har været en langsommelig proces.  Det er et tungt strikketøj at sidde med, så det er blevet til lidt næsten hver dag. Nu er den endelig færdig, godt jeg har en tålmodig svigermor :)

Jeg har forsøgt at tage et billede af den, men det er ikke let i det lys vi har for tiden.

På det første billede passer farven bedst.

Strik3001201001

Strik3001201002

Avatar

I går aftes var vi en tur i biografen. Vi var inde og se Avatar. Nu har jeg det sådan, at når jeg ved jeg skal ind og se en film, så vil jeg ikke vide noget som helst om den, jeg vil ikke se trailers, læse anmeldelser eller på anden måde høre noget som helst om filmen. Jeg vil have overraskelsen med, at jeg sætter mig i biografstolen, og ikke aner hvad der kommer imod mig. Om Avatar, vidste jeg kun at det var en flot film, og kun billedet på plakaten havde afsløret et ansigt, af et væsen som bestemt ikke var menneske.

Det er en storslået film, meget! Den har mange parraleller til vores verdenshistorie, både med hensyn til et naturfolk der nedkæmpes, og måden vi burde have behandlet vores planet på. Der er eller var sikkert mange flere rigdomme, på og i vores jordklode, end guld, olie og ædelstene. Måske er det allerede for sent for os? Selvom det er noget der i vores tid er utænkeligt, at finde andre planeter, andre livsformer, er det noget filmen ligger op til, noget vi bør tage stilling til. At vi ikke giver os selv lov til at ødelægge andre kloder på samme måde, som vi har gjort med Jorden, vores egoisme, og selvretfærdige holdning til at tage det vi mener tilhører os!

Når jeg siger storslået film, er det ikke kun indholdet. Men også den fantastiske verden den ligger for vores fødder, som virker så utroligt virkeligt. Det er sciense fiction film på allerhøjeste plan. Smuk, smuk film.

Avatar

Whooga

Nu er jeg kommet med på bølgen med Ugg boots, eller bamsestøvler som nogle kalder dem.

Stoevler2601201001

Jeg mener selv jeg er en ørn, til at bestille varer på nettet, om det så er garn, parfume eller bh-er, ingen problemer der. Så da jeg googlede Ugg boots, fandt en UK hjemmeside, og betalte med engelske pund, var jeg i min gode tro, at alt var i sin bedste orden.

Efter lang tids venten, dumpede der et brev ind af døren fra Told og Skat, hmm, støvlerne var sendt fra Kina, og lå nu hos Told og Skat. Argghh kan kun være den rigtige kommentar her, plus en masse andre ord, jeg ikke bruger her på bloggen. Jeg blev lidt irriteret, og forsøgte at kontakte Whooga, hvor støvlerne er købt, for at få svar på et par spørgsmål, bland andet at man finder en UK hjemmeside, betaler med pund, og så alligevel får man sin vare fra Kina, det burde de efter min mening gøre opmærksom på. Men jeg venter stadig på svar, og jeg kan nok vente længe!

Til sidst kom dommen, 310 danske kroner oven i prisen på støvlerne, arrghh igen! Told 0 kr, afgift 0 kr, importmoms 150 kr, skat 150 kr, importgebyr 128 kr, moms 32 kr…………………….. Nu føler jeg mig lige så dum, som når jeg betaler licens, og lidt de sammen ting gør sig gældene her, vi betaler stadig af på det fine DR hus de byggede for alle de millioner, her i byen har Told og Skat lige bygget et kæmpe kontor palads nede på havnen, mon ikke jeg har været med til at sponsorere det fine guld skilt der hænger på facaden!?

Men ok mine fødder er varme, meget varme. Havde aldrig troet et par støvler kunne være så varme. Jeg forsøger at lade være med at ærgre mig.

Støvlerne er købt her, http://www.whoogaboots.co.uk/ , men husk at ligge over en måneds fragt på, og ca 310 kroner til guld skiltet nede på Told og Skats bygning.

Øjne på stilke…

Jow jow, nu har jeg tvundet mit første garn på en håndteen. Ashford teenen gjorde sin gerning godt, det havde ikke været muligt, at gøre det på en af de små håndteene jeg har, og her gik jeg og troede at jeg aldrig fik brug for den teen..

Jeg ville ikke ret gerne have nogle samlinger på det garn, så jeg måtte på en eller anden måde få plads til garnet på en gang, det gik også, men det var ret så tungt at stå med til sidst.

Nu skal det have lov at hvile på teenen. Men snart, snart kan jeg strikket af det,, glæder mig..

Spinde1701201001

Søndags hygge på sofaen.

“Må jeg ikke lige gøre lidt ved din pels?”

“mjoo”

Kat1701201001

“Det trænger bare lige til at blive glattet lidt”

“Hmm, glattet?”

Kat1701201002

“Lidt til den ene side”

“Er du snart færdig?”

Kat1701201003

“Lidt til den anden side, måske en midterskilning?”

“Arj vel!”

Kat1701201004

“Ok, jamen så lidt fylde, tror det vil være godt til din profil”

“Suk”

Kat1701201005

“Lig lige stille, det er ikke let ellers”

“Hvor er det lige du tror du har din pote?”

Kat1701201006

“Bare lige lidt mere, lig så stille”

“SÅ HOLDER DU ALTSÅ”

Kat1701201007

“Pffft, lidt pels omsorg, og du hidser dig op”

“Her ligger man stille og roligt, smut så pomfrit!”

Kat1701201011

Bella´s La Push hat

Og nej det er ikke en lampeskærm..

Jeg har forsøgt at skrive mine notater ned til Bella hatten. Den grå her er blevet lige lang nok, men forsøg dig frem :)

Heakle0601201001

Heakle0601201002

Heakle0601201003

Bella´s La´Push hat, på dansk.

Dette er mine notater til hatten. Sådan som jeg har hæklet den. Jeg har både hæklet i dobbelt Tove garn fra Sandnes, og dobbelt Gotlænder garn fra Dansk Pelsuld, efter min mening var det det sidst nævnte garn, der fungerede bedst. Det bør være en uld der er fast i det, for at få det rigtige look.

Jeg har brugt hæklenål nr.4, til et hoved mål på ca. 55 cm. Målet kan øges ved at bruge en større hæklenål, eller at øge stangmaske antallet i mellem de lodrette ”riller”.

De lodrette og vandrette ”riller” bliver lavet med reliefstangmasker.

Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række.

Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.

Alle de steder hvor der er hæklet stangmasker, er de hæklet helt ned i det store mellemrum mellem sidste rækkes stangmasker.

—————————————————-

Slå en maske op, hækl 2 luftmasker, saml dem til en ring.

1.Hækl 12 stangmasker ned i hullet.

2. *Hækl 2 Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række, derefter en stangmaske i næste *, fortsæt sådan ringen rundt. I lat 6 gange. Så du har delt cirklen ind 6 ”felter”.

3. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af stangmasken på forgående række, derved øges der med en stangmaske i mellem reliefstangmaskerne, så der nu er to*, fortsæt sådan ringen rundt.

4. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af de to stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har tre*, forstæt sådan ringen rundt.

5.6.7.8.9. Fortsæt med at hækle de lodrette reliefstangmasker, hæklet forfra ned om reliefstangmasker fra foregående række, de steder hvor der i forvejen er det, og øg med en stangmaske i efter reliefstangmaskerne, ligesom på runde 3 og 4. Indtil du har 8 masker i mellem reliefstangmaskerne.

10. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 8 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

11. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl en stangmaske ned på hver side af de 8 stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har 9 stangmasker*, forstæt sådan ringen rundt.

( hvis du ønsker mere vide på din hue, kan fortsætte med at øge til det ønskede antal stangmasker efter de to reliefstangmasker. )

12.13.14.15 *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 stangmasker hen *, forstæt sådan ringen rundt.

Jeg har hæklet 6 runder med stangmasker efter reliefstangmaskerne der danner den vandrette ”rille”, inden jeg igen laver en runde med den vandrette rille (” Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række”). Vær opmærksom på at de lodrette reliefstangmasker vil dreje mod den ene side efterhånden, fordi der hækles rundt og rundt. Dette kan ungåes ved, på hver anden omgang at hækle den første stangmaske, ned i hullet lige efter den lodrette reliefstangmaske, og på hver anden omgang at hækle ned i nummer to hul efter den lodrette reliefstangmaske, husk dog at der stadig skal være 9 stangmasker ( eller det antal der skal til, til den ønskede størrelse )

16. *Hækl en Reliefstangmasker, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

Hækl 6 runder med som række 12, og en omgang som række 16. Den sidste maske på denne omgang har jeg lavet som en halv stangmaske, og lukket omgangen med en kædemaske ned i den først reliefstangmaske.

Huen skal vaskes, og spændes ud. Jeg har brugt en urtepotte :)

Sig endelig til, hvis du finder fejl.. Det er ikke ment som en egentlig opskrift, men vil gerne have rettet evt. fejl.

Silke tørklædet

Så er både Julen og Nytåret godt overstået. Det er såmænd gået stille og roligt, ingen vilde fester eller tømmermænd.

Jeg har som så tit før overvejet at få afsluttet nogle af de projekter, der har ligget i hjørnerne i en tid. Det må være mit vane-nytårs fortsæt, hvis man kan kalde det det. Lad os nu se hvor længe det holder denne gang..

Men jeg fik da fikseret det silketørklæde, som har lagt siden Juli måned. Det har en god størrelse, og skal nok blive brugt meget i den her kulde. Desværre er farverne løbet sammen nogle steder.

silkefarve0301201001

silkefarve0301201002

Mit første håndarbejde i år, er denne hat, som jeg har haft lidt et hyr med, at få som jeg ville have den. Hatten er den hat som Bella har på, på La Push stranden i Twilight, og selvfølgelig lå opskriften på Ravelry. Så var det bare lige mig der skulle til at forstå hvad der står i en engelsk hækleopskrift.

Jeg fandt to opskrifter, en der er starten fra toppen, og en der startes i kanten forneden. Hvis den skal være magen til den som Bella har på i filmen, skal den startes fra toppen, hvilket efter min mening også er langt det nemmeste. Den er hurtigt lavet, hvis man ikke som jeg trævler op igen og igen. Først fordi jeg ikke synes at hatten blev tæt nok, der var for meget mellemrum mellem stangmaskerne. Efter nogle forskellige forsøg med forskellige størrelser hæklenåle, og garn typer, kom jeg frem til to tråde Tove garn fra Sandnes, noget der lå på lageret, og hæklenål nummer 4. Hvor der i opskriften er hæklet 5 omgange inden “rillen” bliver hæklet, har jeg hæklet 6 omgange, for at den kan nå lidt ned over ørerne. Jeg er stadig ikke helt tilfreds med resultatet, så jeg påbegynder nok en til, måske med en tråd Tove, og en tråd Alpaca. Da jeg ikke har fulgt nogle af opskrifterne slavisk, vil jeg ikke linke til dem, måske ligger jeg mine egne notater herind, når nummer to er færdig.

Først et billede af hatten fra filmen, Bella har den ikke trukket ned over ørerne som jeg har.

Bella hat

Og beklager billederne, men jeg er ikke den fødte hatte model.

Strik0301201001

Strik0301201002

Der er brugt 75 gram garn til den.