November og december strik

Jeg er lidt bagud med at vise, hvad jeg har strikket i november og december. Lidt har jeg da lavet. I november blev jeg færdig med noget der ligner en Miyake, den er dog  strikket uden opskrift. Den er allerede blevet brugt meget. Og selvom den var død kedelig at strikke, kunne jeg godt finde på at lave en til. Jeg startede på vesten i april måned, så endnu et klap på skulderen må være, at jeg har fået færdiggjort en UFO.

Strik1812200901

Mit december projekt er mit “halve kongerige”. Dog en let ændret udgave. Jeg kunne ikke lide takkerne på den originale opskrift, så jeg lavede min egen udgave. Og jeg må sige, jeg er faktisk helt stolt, og elsker resultatet. Garnet har jeg selv farvet tidligere på året. Sjalet er strikket i dobbelt garn,  70% Baby alpaca, 20% Silke, 10% Cashmere. 100 gr = 1200 meter, det er utroligt lækkert og blødt. Første gang det blev farvet, blev det farvet med kool aid, som er en form for pulver saftevand. Det dufter meget stærkt, sødt, og man kan næsten få det i alle regnbuens farver, hvordan man mon ser ud indvendig når man drikker det? Men efter at det havde hængt til tørre i solen, var det blevet grønt flere steder. Så anden gang jeg farvede det, blev det gjort med cushing dyes, det meste af det grønne blev dækket, men garnet var stadig i forskellige nuancer, hvilket irriterede mig lidt. Nu er jeg bare så glad for det, der er en dybte i farverne, der gør mig glad, og det dufter stadig svagt af kool aid, uhm :) Jeg mener jeg startede på sjalet i maj måned, så det her er også en UFO der er færdig.. Hvor mange der stadig ligger i skabet fortæller jeg ikke!

Strik1812200902

Strik1812200903

Tidlig Julegave?

Vi giver ikke hinanden julegaver i år. Og det her kan jeg næsten ikke kalde en julegave til mig selv, for jeg har allerede læst dem. En uges sygemelding, gav tid, tid som skulle bruges. Min lyske værker stadig, så det var en rar ting at kunne sidde stille og roligt, og læse, og få tankerne på noget andet. I den uge det tog at læse bøgerne, var jeg i en helt anden verden, det er det skønne ved bøger.

Jeg har egentligt først fået øjnene op for Twilight sagaen, efter jeg købte Twilight på DVD, og set den igen og igen. Så kom New Moon i biografen, og så kunne jeg altså ikke vente, til den 30 Juni 2010, med at finde ud af hvad der mere skete i Edward og Bella´s liv.

Bog14122001

Selv om jeg ikke selv mener mit engelsk er for stærkt, har jeg absolut ikke haft problemer med at læse bøgerne på deres oprindelige sprog. Så enten er de let-læselige, og ellers under kender jeg mit eget engelske sprog og forstående. Vil varmt anbefale at læse dem på engelsk, hvis man har mulighed for det.

Jeg ar altid været vild med science fiction og eventyr. Og uden at røbe noget som helst, er der masser af begge dele i bøgerne. Ind i mellem har bøgerne taget en drejning, som har fået mig til at ryste lidt på hovedet, men det har kun lige været til, man har fordybet sig i historien igen, og ladet verden uden for være hvor den er. Man må bare slippe og lade sig rive med, og det er en ting Stephenie Meyer, er god til, at få sine læsere til.

Filmene er lige så eventyrs agtige, og rigtigt godt lavet. Dog må jeg lige have lov til at være lidt utilfreds med, at den første film, flere steder ikke følger bogen,  at der er scener i filmen som ikke er i bogen, og omvendt, det er synd efter min mening. Og måske har flere Twilight fans ytret den samme mening, for New Moon ligner bogen meget mere, og jeg håber så meget at de sidste to film vil ligge lige så tæt op af bogen.

Begge soundtrack til filmene, er også kommet hjem på hylden, og blevet hørt flittigt. Både bøgerne og filmene, vil være at finde på cult listen i mange år fremover, det er jeg slet ikke tvivl om.

Så kom Hr. Vinter

Endelig vinter. Klar himmel, frost og den dejlige friske luft der følger med frosten. Jeg måtte gå tidligt hjem i dag fra arbejdet, det værker i min lyske, men selvom det var en øm tur hjem, var det ikke den værste dag at skulle gå hjem på. Solen skinnede på et rim belagt landskab, ret så eventyrligt. Mine tanker kredser, om min lyske som er øm, og min læge som ikke tager det alvorligt.  Og ikke mindst lander tankerne hver dag på både min bror og min far.

For at få tankerne lidt på afstand, tog jeg kameraet med ud.

Haven0212200901

Haven0212200904

Haven0212200902

Haven0212200903