For enden af regnbuen

Til trods for det dårlige vejr i dag, var der en lille solstrejf. Som lavede denne flotte regnbue. Så for enden af regnbuen der bor jeg, altså næsten.

Haven2111200908

Så for enden af regnbuen, hænger mit store møllehjul af en krans. Det er den første jeg har lavet. Og en blomster binder, eller bare en der er lidt bedre til det der med kranse og blomster, vil måske græmmes. Men jeg synes den er fin. Mange af materialerne er fra min egen have, det kan jeg godt lide, og det at den ikke er alt for julet er heller ikke så tosset.

Haven2111200909

Valentine, Casablanca, Pays Bas og Atlantis

I går var der det dejligste vejr her, og det bød til at komme ud. Haven er som sædvanligt lidt forsømt. Nu er stilladset endeligt kommet væk, det er virkeligt rart, det larmede helt vildt, både når det blæste, men også når regnen dryppede på det, der har været mange nætter med dårlig søvn på den konto. Nu er det væk, og det gav endnu mere lyst til at komme ud og lave noget. For et par uger siden, solgte føtex ud af deres tulipaner, mener de var sat helt ned til 12 kroner posen, så jeg købte et par poser. Egentligt skulle de i jorden et sted i forhaven, hvor jeg er i gang med at lave bedene om til surbundsbed. Men tiden er ved at rende fra mig, så de må nøjes med et par potter i år.

I en af potterne var de her to snegle krøbet i ly for vinteren. Jeg ved ikke hvilken slags det er, men striberne redede dem altså, synes faktisk de er smukke. De blev gelændet over i hækken.

Haven2111200901

Jeg har ikke et lager af potter, så de her måtte gå an.

Haven2111200902

Haven2111200903Haven2111200904Haven2111200905Haven2111200906

De kommer til at stå tæt i potterne, alt for tæt, og de kommer slet ikke dybt nok ned. Men det er enten det, eller at ligge i posen. Nu må tiden vise om de kan klare sig med dette, jeg håber det.

Haven2111200907

Blåt og hvidt fra oven.

Jeg var på besøg ude på landet i dag. Og lige pludselig så jeg noget blåt og hvidt flyve over gårdspladsen. En lille undulat. Undulater hører efter hvad jeg ved, ikke hjemme ude i det danske klima, slet ikke i november måned. Jeg skynde mig ud for at kigge på den lille fugl, og glemte helt at lukke døren. Og som om den boede der, fløj den bare ind af døren. Jeg fik den fanget i et håndklæde, og opbevarede den i en spand indtil Morten havde købt et brugt bur. Naboerne omkring mangler ingen fugl, og hvor skal man starte og ende henne? Dyrehospitalet er kontaktet, men der var ingen der manglede en fugl ej heller der. Så nu sidder den lille ven i et bur her.

Undu2011200902

Når det hele går i fisk

Mit forsøg på at tvinde det blå/grønne garn, gik egentligt fint nok. Indtil jeg skulle have det af spolen. Jeg har ingen lacykate, og når man ikke har det, kan spolen rulle baglæns. Og i det her tilfælde bevirkede det, at tråden satte sig fast nede i garnet. Der var hverken ud eller ind på spolen mere. Efter et par timers kamp, måtte jeg give op, og klippe det sidste af spolen.

spinde1611200901

Nu har jeg så ikke garn nok til det sjal jeg skulle strikke . Jeg vil ikke ærgre mig mere, det hjælper jo ikke, men lidt træls er det da.

I mellem tiden har jeg hygget mig lidt med mine filtede øjne. Nu sidder de fast på en af spolerne :)

spinde1611200902

Sok amok vol. 2

Det går videre med sokkerne, indtil alt,,, eller næsten alt sokke garnet er væk. Nogle rester vil der vel altid være ;) Og det Arwetta garn jeg har liggende, som skulle bruges til sokker, vil jeg bruge til noget andet, synes slet slet ikke det egner sig til sokker. Ud over sokkerne, strikker jeg på en klokke trøje til min svigermor, men mine arme kan ikke holde til at strikke på det mere end en halv time om dagen, så det går langsomt fremad.

Første par i er Mayflower, med Aloe Vera. Måske ikke de bedste farver. Men synes stadig godt om garnet.

strik3110200901

Andet par, er i Sisu fra Sandnes. Et par nøgler jeg fik af Eg, fra Hobbynettet. Det er en meget blødt garn. Og i skønne farver.

strik3110200902

Tredje par. Er en blanding af rester, Sisu fra det lilla par. Og Mayflower med Aloe Vera. Jeg har stadig rester af både Sisu´en, og den lilla Mayflower. Så der kommer flere lilla striber på et tidspunkt.

strik3110200903

Fjerde par. Et nøgle Drachen Wolle, som jeg fik ved Birgitte, fra Hobbynettet. Jeg har været lidt en klovn ikke at have taget billeder af nøglet inden det blev vundet op. For sådan umiddelbart skulle man tro at farve rapporterne ville være lidt længere, men det er de ikke. Men jeg elsker disse sokker, både garnet og farver. Og når jeg engang må farve lidt sokke garn igen, skal jeg forsøge at lave noget der ligner. Lige nu må jeg ikke farve, ikke så længe jeg har andet sokke garn at strikke af, puha hvor kan man være hård ved sig selv.

strik3110200904

Femte par. Er strikket i Regia. Det er dejligt garn, som alt deres sokkegarn. Dog synes jeg Drachen Wolle vinder, når man skal strikke snoninger i det. Og hvor ville jeg gerne prøve mig med et par sokker i Wollmeise garn, men det lykkes mig nok aldrig at få fat i noget af det.

strik3110200905

Halloween

Der blev ikke pyntet det vilde op til Halloween her. Bortset fra et par fyrfads stager. Og mit græskar, som jeg har haft lys i hver aften. Efterhånden er ansigtet på det faldet helt sammen, så snart er det dens tur til at komme på komposten. Jeg har gemt kerner fra egne græskar, og skal helt sikkert have plantet nogle til foråret igen.

Øjnene her, var de hvide “påske æg” jeg viste i et tidligere indlæg. Jeg havde håbet at have projektet færdigt til Halloween, men tiden er løbet fra mig, simpelthen. Men om det så er Halloween eller ej, så laver jeg det færdigt her i vinter, og kan nok ikke lade være med at bruge det uden for Halloween sæsonen.

halloween31102009