Sok amok

Jeg var så blond at give mig i kast med at få brugt alt min strømpe garn, en god ide. Jo, og når jeg nu var i gang, så skulle jeg da lære at strikke strømperne nede fra og op. Jo, har da strikket to par før, med denne teknik, men derfor kunne jeg stadig ikke hitte ud af at strikke hælen. Så jo, om jeg ikke sad en hel nat, og strikkede den ene hæl efter den anden, for bare at trævle op igen. Men jo, da jeg langt om længe sagde til mig selv, mig selv sagde jeg, det her kan jeg ikke finde ud af, men måske kan jeg lave en hæl jeg kan finde ud af, jo og det gjorde jeg så. Og jo, der er stadig lang vej i alt mit strømpe garn, men jeg trænger til nye sokker, og ikke om jeg vil stoppe nu, hvor jeg kan hitte ud af min egen hæl :)

Første par er af Regia strømpe garn, udemærket strømpe garn, med et dejligt farveforløb, designet af Kaffe Fassett. Jeg prøvede at lave snoninger, men det er efter min mening ikke pænt i det farveforløb. De går til under knæet, så de kommer til at titte fint op, når jeg har støvler på.

strik3009200901

Par nummer to, tadah , føler mig lidt som i “vild med dans” her. :) Er i Mayflowers strømpe garn, med Nano teknologi. Der er fra min side ikke ret meget godt at sige om det garn, det er stift og underligt, virker nærmest som et fuldsyntetisk garn. Jeg skal bare lige have brugt den rest jeg har tilbage, så bliver der ikke købt mere af det.

strik3009200902

Par nummer 3, jo vi danser skam stadig, hehe. Mayflower igen, men denne gang med Aloe Vera. Garnet er rart at strikke med, og det bliver noget så blødt når det er vasket, så det kan godt ryge ned i kurven en anden gang.

strik3009200903

Bikuber

Når Morten har været på vej ned til bageren efter brød, har han tit spurgt om jeg ville have noget med, jo tak :) en bikube, men han er kommet tomhændet hjem hver gang. Måske har de været udsolgt, men ud over det, fandt vi sidst en gang ud af at de har fået et andet navn, nu kalder Hr. Skallebæk dem pludselig for Bongo. Hm, det er ikke nemt mere at handle i den bager, for bagværket har det med at ændre navn fra tid til anden, så når jeg kommer ned og be´r om et stenalderbrød, et majsstykke, eller nu en bikube, så kigger de unge piger undrende på mig.

Men mon ikke man kan bage dem selv, og kalde dem nøjagtigt det man mener de er.

I går gjorde jeg de indledende forsøg på at bage marengsen, dette forsøg var med flormelis, men konsistensen gjorde det svært at få det til at ligne en bikube. I dag har jeg forsøgt med almindeligt sukker, faconen blev ikke bedre, mon det er derfor bagerne har givet dem nyt navn?  For der er bestemt også mere Bongo over mine marengs´er end Bikube.

Men bagt blev de, og fyldet som bare er det rene guf, pisket øko fløde med vanilje sukker og hakket chokolade, kom i mellem to lag marengs.

bage2709200901

bage2709200902

bage2709200903

Det jeg har lært ved dette forsøg er, at marengsen er alt for sød, der skal mindre sukker i næste gang. Og så er de lige en tand for store, de skal mindst være halvt så store. Men mums, og så har jeg vidst også fået min søde tand stillet for i dag.

Rund og Gul

Lidt som små sole, ligger græskarene i haven og slikker den sidste efterårs sol. De vokser stadig, og om kap med squashene. Dog må squashene se at de er slået, for græskarene er ved at have gigant størrelser. Dog kan de ikke hamle op med de græskar, der bliver dyrket i USA, men alt er vel også bare større derover.

sylte2509200901

Den største skal bruges til Halloween, det er da lidt en rar fornemmelse, at skulle skære uhyggelige ansigter i et græskar man selv har dyrket.  I det hele taget har det været en fornøjelse, at have både græskar og squash i haven, der er ikke meget ukrudt der hvor de vokser, og deres blomster er meget smukke synes jeg, har flere gange plukket dem ind i en vase.

sylte2509200902

En af de lidt mindre græskar tog jeg ind, for at sylte. Det er ikke noget jeg har prøvet før, men havde fundet en opskrift på nettet.

Når alt det løse kød og kernerne var fjernet, var der næsten 4 kilo tilbage. Der stod i opskriften at de skulle skæres i 1 cm tynde skiver, men der stod intet om hvor vidt de skulle skrælles eller ej. Så de er altså syltet med skræl på.

sylte2509200903

Natten over har det stået i en salt, eddike og vand lage.

sylte2509200904

Dagen efter er de skyllet, og kogt sammen med en ny lage, og hældt på glas. Den ene lage er med nelliker og ingefær, den anden med vanilje. Nu er jeg bare spændt på om det smager.

Brugs kunst

Om det bare bliver til brugs kunst med håndteenen, er jeg lidt i tvivl om. Den første jeg købte fungerede ikke ordentligt, balancen var ikke i orden. Nu er der ankommet en ny fra USA, fra Grafton Fibers.  Jeg advarer, det er en farlig hjemmeside at komme ind på, de har de smukkeste håndteene, de lækreste kartede fibre, og skønne strikkepinde i alle regnbuens farver. Foreløbigt har jeg nøjedes med at bestille en af deres håndteene. Nu må tiden så vise om det er noget jeg har tålmodighed til, tror bestemt denne virker bedre end den anden. Men hvis den ender med at blive til pynt, gør det heller ikke noget, for smuk er den.

Teenen var pakket ind i alle mulige forskellige rester uld. Farverne spænder vidt, og særligt kønt er det ikke. Men er sikker på, når jeg engang får mig en kartemaskine, skal de nok blive værdsat, og kommer til deres ret. I håb om at kunne købe mig en kartemaskine, er den blevet sat på ønskelisten til jul, måske julemanden giver et tilskud?

haandteen2209200901

haandteen2209200902

Blåt i blåt med lidt grønt

Nu er de 200 gram kartebånd forvandlet til garn. Efter tvinning er det vundet på mit lille “garnmølle”. Det skal have lov at sidde et par dage, så skal det vaskes, og så snart det er tørt, kan jeg begynde at strikke.

spinde2009200901

spinde2009200902

spinde2009200903

Jeg har forsøgt at regne ud hvor meget garn der er kommet ud af de ca 200 gram. Garnmøllen har en omkreds på 1,50 meter, og der er 672 omgange. Det må vel blive omkring 1000 meter, ik? Så pr 100 gram har jeg ca 500 meter garn. Ikke ligefrem lace garn. Men mon ikke det går.

Det sidste bevis

Som spæd, flyttede jeg med min mor og far ind i et lille rækkehus. Nu er jeg 33 år gammel, så det lille hus, har rummet hele min opvækst, og lidt til. Fødselsdage, Jul, Veninde besøg, Kæledyr, Kærester er nogle af de ting der dukker op, og naturligvis dukker tanken om min far også op.

I dag var dagen hvor min mor flyttede, og det sidste farvel skulle siges til den lille bolig.

Der er dog et lille bevis på at jeg har været der, at der har været en lille pige, som er vokset op der.

Flytte1409200901

Flytte1409200902

Flytte1409200903

Filt, fiber og farver

Det er ikke påskeharen der har været her. De er beregnet til et projekt jeg har haft i hovedet en del tid. Ideén er ikke min, slet ikke, jeg prøver bare at gøre kunsten efter, med et tvist af hvad jeg selv har lyst til at tilføje. I mens venter jeg på en DVD, som skal hjælpe mig videre. Har jeg været i gang med forberedelserne, deribland de hvide “påskeæg”.

spinde1009200901

Til projektet skulle jeg også have farvet nogle fibre.  I gemmerne fandt jeg mit lækre 50% Yak / 50 % Silke frem.

spinde1009200902

Mit forsøg gik ud på at farverne skulle veksle. Efterhånden som karte båndene blev lagt ned i, blev der drysset lidt farve ned.

spinde1009200903

spinde1009200904

spinde1009200905

Karte båndene var tørre da jeg gjorde dette. Hælde forsigtigt vand og eddike ned i midten, og lod det selv suge sig ned i vandet. Ind i miroen, ca 2 min af 4 gange, med 15 minutters mellerum.

Her er resultatet så. Jeg har brugt alt alt for meget farve, så det er ikke blevet som det skulle. Men det er første gang jeg forsøger den teknik, så sådan er det med begyndelser. Ikke at jeg er utilfreds med farverne, slet ikke, billedet yder ikke hverken fibre eller farve deres ret.

spinde1009200906

spinde1009200907

Samme aften efter at have farvet Yak/ silken alt for mørkt. Hev jeg noget merino ned af hylden, det er sørme godt at have noget på lager. Når jeg nu var ved at eksperimentere, kunne jeg lige så godt fortsætte. Lagde merinoen i en bradepande, og forsøgte at få styr på farverne. Farverne blev som de skulle, men det at farve i ovnen var ikke en sjov fornemmelse. Det lød hele tiden som om det var ved at koge, og kogt uld er der ikke meget ved, når det senere skal spindes.

spinde1009200908

Jeg er godt tilfreds med resultatet, bortset fra de orange agtige pletter der er hvor den sorte farve har lagt. Disse pletter har jeg oplevet før, og har også læst mig til på Ravelry, at der er andre der har oplevet det samme.

Nu blander jeg måske lidt af de to farvede fibre sammen, til mit projekt, og sikkert også lidt kattehår.

spinde1009200909

Lige et billede af de blålige fibre jeg var i gang med, til Ravelry spinde gruppen. Her er begge spoler, om et par dage kan jeg tvinde dem.

spinde1009200910

Plukke klar

Man kan vidst roligt sige, at jeg er en heldig kartoffel, også selvom det drejer sig om æbler. Mit lille paradis æbletræ har båret rigtigt godt i år. Jeg egner mig nu ikke som æble-plukker, med mine sølle 160 cm, men med lidt forsigtigt bøjen af grenene, fik jeg plukket hele træet.

Haven1009200901

Haven1009200902

Hele 5,693 kilo blev det. Nu er de lagt i fryseren, til en dag hvor jeg har mere overskud. Hvor der skal koges saft af dem, og laves til gelé.

Sovedag

Misserne holder sovedag. Udenfor blæser og regner det helt forfærdeligt. Kan godt forstå dem, det er da meget hyggeligere at ligge her varmt og godt.

Min plan var at få vasket tæpperne på sofaen. Havde taget dem af, og lagt nye på. Disney opdagede bunken på gulvet, og jeg kunne da ikke nænne at jage ham væk.

Disney0409200901

Disney0409200902

Da jeg senere mødte Disney ude i gangen, ville jeg hente tæpperne. Men nu havde Tiger gjort sig det mageligt.

Tiger0409200901

Tiger0409200902

Lige et billede af endnu en syvsover, Hiro, vores nye skud på stammen, og dermed nr. 10 kat vi har. Tror vi har nået det magiske tal, altså der hvor man ikke skal have flere. Det er nu ikke meget vi ser til dem, når vejret er bedre end i dag, er de udenfor, de kan selv gå ind og ud som de vil, igennem katte-lemmen.

Hiro er en almindelig huskat. Han var blå da han blev født, men har skiftet til sort i mellem tiden. Hiro fik sit navn fra serien Heroes, hvor en Japaner ved navn Hiro kan bøje tiden. Vi mente at i en flok med kæmper, havde han behov for et heroisk navn, og han klarer sig fortrinligt. Faktisk er det Maine coonerne der må skiftes, for at holde Hero nede når de leger.

Hiro0409200901

Hiro0409200902