Kategoriarkiv: Hækling

Bella´s La Push hat

Og nej det er ikke en lampeskærm..

Jeg har forsøgt at skrive mine notater ned til Bella hatten. Den grå her er blevet lige lang nok, men forsøg dig frem :)

Heakle0601201001

Heakle0601201002

Heakle0601201003

Bella´s La´Push hat, på dansk.

Dette er mine notater til hatten. Sådan som jeg har hæklet den. Jeg har både hæklet i dobbelt Tove garn fra Sandnes, og dobbelt Gotlænder garn fra Dansk Pelsuld, efter min mening var det det sidst nævnte garn, der fungerede bedst. Det bør være en uld der er fast i det, for at få det rigtige look.

Jeg har brugt hæklenål nr.4, til et hoved mål på ca. 55 cm. Målet kan øges ved at bruge en større hæklenål, eller at øge stangmaske antallet i mellem de lodrette ”riller”.

De lodrette og vandrette ”riller” bliver lavet med reliefstangmasker.

Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række.

Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.

Alle de steder hvor der er hæklet stangmasker, er de hæklet helt ned i det store mellemrum mellem sidste rækkes stangmasker.

—————————————————-

Slå en maske op, hækl 2 luftmasker, saml dem til en ring.

1.Hækl 12 stangmasker ned i hullet.

2. *Hækl 2 Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række, derefter en stangmaske i næste *, fortsæt sådan ringen rundt. I lat 6 gange. Så du har delt cirklen ind 6 ”felter”.

3. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af stangmasken på forgående række, derved øges der med en stangmaske i mellem reliefstangmaskerne, så der nu er to*, fortsæt sådan ringen rundt.

4. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af de to stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har tre*, forstæt sådan ringen rundt.

5.6.7.8.9. Fortsæt med at hækle de lodrette reliefstangmasker, hæklet forfra ned om reliefstangmasker fra foregående række, de steder hvor der i forvejen er det, og øg med en stangmaske i efter reliefstangmaskerne, ligesom på runde 3 og 4. Indtil du har 8 masker i mellem reliefstangmaskerne.

10. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 8 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

11. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl en stangmaske ned på hver side af de 8 stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har 9 stangmasker*, forstæt sådan ringen rundt.

( hvis du ønsker mere vide på din hue, kan fortsætte med at øge til det ønskede antal stangmasker efter de to reliefstangmasker. )

12.13.14.15 *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 stangmasker hen *, forstæt sådan ringen rundt.

Jeg har hæklet 6 runder med stangmasker efter reliefstangmaskerne der danner den vandrette ”rille”, inden jeg igen laver en runde med den vandrette rille (” Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række”). Vær opmærksom på at de lodrette reliefstangmasker vil dreje mod den ene side efterhånden, fordi der hækles rundt og rundt. Dette kan ungåes ved, på hver anden omgang at hækle den første stangmaske, ned i hullet lige efter den lodrette reliefstangmaske, og på hver anden omgang at hækle ned i nummer to hul efter den lodrette reliefstangmaske, husk dog at der stadig skal være 9 stangmasker ( eller det antal der skal til, til den ønskede størrelse )

16. *Hækl en Reliefstangmasker, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

Hækl 6 runder med som række 12, og en omgang som række 16. Den sidste maske på denne omgang har jeg lavet som en halv stangmaske, og lukket omgangen med en kædemaske ned i den først reliefstangmaske.

Huen skal vaskes, og spændes ud. Jeg har brugt en urtepotte :)

Sig endelig til, hvis du finder fejl.. Det er ikke ment som en egentlig opskrift, men vil gerne have rettet evt. fejl.

Der var en, der var to, der var tre..

Når man sidder på sin flade, er der masser af tid til at strikke.

Først blev den hæklede kjole færdig til brudepigen. Men halsen var als for stram, og hun var blevet blå i hovedet, hvis hun skulle have haft den på. En ommer`, så et nyt bærestykke måtte der til. Nu passer halsen, men modellen er ikke god, den sidder som en sæk kartofler.

strik0306200901

Fluks købte jeg opskriften på Elvira, en af Rasmilla opskrifterne. På lager lå der lidt Kick, halv bomuld og halv acryl, det måtte være godt til en sommer kjole. Garnet er jeg bestemt ikke vild med, synes det har en underlig kvalitet, er for løst spundet, det splitter meget når jeg strikker med det, så det køber jeg ikke igen. Opskriften, og modellen er super, er dog ikke vild med hulmønsteret der går ned gennem kjolen. Og den blev lige lidt stor nok, til det lille puds. Så om igen..

strik0306200902

strik0306200903

Bærestykket er det samme som på Elvira´en, men så er der strikket vrang riller ind i mellem, og taget ud i vrang, så de bliver bredere jo længere man kommer ned på kjolen. Mønsteret fra bærestykket er gentaget til slut på kjolen. Garnet er merciseret bomuld, som den første også er lavet i. Enda garn fra lageret.

strik0306200904

strik0306200905

Endelig er jeg tilfreds. Farven er god til lille Catharina. Alle gode gange tre..

I gang med lidt for meget.

Måske burde jeg begrænse mig lidt, gøre en ting færdig af gangen. Men det er nu meget sjovere, at have flere strikke tøjer at vælge i mellem.

 

En wanna be Miyake. Strikket ud af hovedet. Så får jeg brugt noget af alt det Kauni jeg har liggende.

strik09162

På Hobbynettet´s tur til Espergærde. Kom vi sjovt nok forbi en garnbutik, sådan helt tilfældigt ;)  Et lille smut forbi Lyngby, og garn-butikken Uldstedet. Der var de skønneste garner fra Gepard. Købt blev denne gule solfwoolsilk, 5 nøgler. Man får da ikke meget sommer trøje for 287 kroner i en tøj butik, vel!?

Opskriften er en jeg selv har bikset mig frem til. Ret enkel, startet fra oven, med ragland, på pind 3,5.  Glæder mig til at få den færdig. Den skal nok blive dejlig at have på til sommer, både lun og kølig, pga mikset mellem silke og merino.

strik0917

strik0918

Mit hjemmespundne merino, skulle egentligt være blevet til et Morning Surf Scarf . Det bliver det ikke. I stedet for faldt jeg over “The feather and fan comfort shawl” inde på Ravelry. Tror garnet egner sig vældig godt til den opskrift, pga farveskiftene. Jeg strikker det på pind 3,5.

strik0919

Til sidt en lille brudepigekjole, som jeg skal have færdig til d. 6 juni. Det er min lille niece, der skal have den på. 

hakle091

Mon ikke jeg har nok arbejde til resten af sommeren.

Bare endnu begyndelsen på et Stjernsjal

Synes jeg har så meget forskelligt på pindene lige nu, at der ikke rigtigt bliver noget færdigt. Slider med en sweater til Morten,  et stjernesjal til mig selv,, plus alt det andet.Jeg blev dog færdig med et par futter til niecen, men glemte at tage billeder. Fik et indkøbsnet færdig, som nok har ligget et halvt års tid.

strik096

Endnu et Stjernesjal er bestilt, af min mor. Det er ikke gnisten der tænder det strikketøj. Så det var super at der kom en KAL inde på ravelry, med det formål at strikke Revontuli Shawl, Stjernesjal. KAL´en begynder den 8 februar,  må lige have mit eget færdigt inden da.

strik094

Garn valgt til min mors sjal er EZ

strik095