Kategoriarkiv: Bøger

Til Bogormen

Så er der kommet nye bøger ind af døren. Igen har jeg valgt at købe dem på engelsk, det må være min måde at vedligeholde og udfordre mit engelsk på, det går ikke så stærkt som at læse bøgerne på dansk, men hvad gør det?

Efter min lidt dårlige oplevelse med at bestille støvler på en engelsk hjemmeside, og derefter at få dem tilsendt fra Kina, med told osv. som følge, var jeg blevet forsigtig. Så da jeg fandt en hjemmeside på dansk, mailede jeg alligevel til dem, om varerne blev sendt fra Danmark, eller hvad. De svarede pænt tilbage at de var sendt fra et lager uden for EU, men at der var betalt told, så ingen problemer der. Jeg bestilte så lidt CD´er , bøger, og en enkelt DVD serie ( True Blood ). Da der så dumpede en told opkrævning ind af min brevsprække, havde jeg altså bøvl med at trække vejret! Kontaktede straks CD WOW, hvor det hele var bestilt, de mailede tilbage at jeg bare kunne returnere den, for jeg havde dæleme ikke tænkt mig at betale mere i told og skatter, end DVD ´en reelt havde kostet i første omgang. Det var midt i februar jeg sende den retur, eller rettere nægtede at tage imod den. Jeg har modtaget alle mine varer i fin stand, men jeg mangler stadig at få penge for min DVD, men mon ikke det snart går i orden. Hvis jeg igen bestiller ved CD WOW, gør jeg det i små portioner, for på et tidspunkt, var jeg virkeligt i tvivl om jeg overhovedet ville modtage mine varer, men efter 3-4 uger er det hele dukket op. Og jeg kan godt være tålmodig når det er til deres priser.

Jeg havde ledt efter lidt nye science fiction bøger, og faldt over en kvindelig forfatter som kalder sig Robin Hobb. Hun har skrevet under flere dæk navne, men hedder Margaret Astrid Lindholm Ogden. Jeg faldt lidt for hendes finurlighed med at skrive 3 bøger som hører sammen, men som er en del af en større helhed. Indtil videre er der 5 serier af 3 bøger, og to er allerede skrevet til sjette serie.

Bog0903201001

Der er nogle utroligt flotte illustrationer på bøgerne. Havde jeg været lidt yngre, kunne den her drage nemt have være endt som tatovering på min ryg, er ret syg med drager, så er det jo lidt surt at man er født i kaninens tegn!

Bog0903201002

Efter at have læst Twilight Sagaen, måtte jeg også lige have “The Host” af  Stephenie Meyer. Nu skulle der være læse stof til et stykke tid.

Bog0903201003

Hvor heldig kan man være?

Som mange strikkere ved, er bogen “Strik a la carte” af Marianne Isager, temmelig svær at få fat i. Den bliver ikke udgivet mere, så hvis man skal have et eksemplar, må man finde et brugt. En venlig sjæl som selv havde søgt efter bogen, stod pludselig med to der gerne ville sælge deres eksemplar, jeg var så heldig at kunne købe det ene.

Strik0502201001

Japan bogen, har jeg fået i gave på et tidspunkt. Og nu er det blevet tid til at strikke noget fra den.

Jeg er gået i gang med rismarker. Hvis jeg ikke havde begyndt med den forkerte størrelse, havde jeg for længst været færdig med det første forstykke. Der er kun to størrelser at vælge i mellem, og jeg var så optimistisk at tro jeg kunne være i den lille. Når jeg når op til ærmet, må det vise sig om jeg kan være i den størrelse hun kalder for mellem. Og hvis ikke er det noget møg, da en slankekur ikke engang ville kunne hjælpe på det, min barm er efterhånden ekspanderet til en størrelse, som slet ikke passer til min krops bygning, altså hvis du spørger mig. Mon ikke jeg kunne bortadoptere lidt til dem der mangler? Nok om mit frontparti.

Rismarker er indtil videre sjov at strikke, det bliver aldrig kedeligt, fordi man hele tiden veksler mellem farverne. Der strikkes kun med en farve ad gangen, så hvis du er lige så dårlig til at strikke med flere farver ad gangen som jeg, skal du ikke fortvivle med dette projekt, det er lige at gå til.

Strik0502201002

Tidlig Julegave?

Vi giver ikke hinanden julegaver i år. Og det her kan jeg næsten ikke kalde en julegave til mig selv, for jeg har allerede læst dem. En uges sygemelding, gav tid, tid som skulle bruges. Min lyske værker stadig, så det var en rar ting at kunne sidde stille og roligt, og læse, og få tankerne på noget andet. I den uge det tog at læse bøgerne, var jeg i en helt anden verden, det er det skønne ved bøger.

Jeg har egentligt først fået øjnene op for Twilight sagaen, efter jeg købte Twilight på DVD, og set den igen og igen. Så kom New Moon i biografen, og så kunne jeg altså ikke vente, til den 30 Juni 2010, med at finde ud af hvad der mere skete i Edward og Bella´s liv.

Bog14122001

Selv om jeg ikke selv mener mit engelsk er for stærkt, har jeg absolut ikke haft problemer med at læse bøgerne på deres oprindelige sprog. Så enten er de let-læselige, og ellers under kender jeg mit eget engelske sprog og forstående. Vil varmt anbefale at læse dem på engelsk, hvis man har mulighed for det.

Jeg ar altid været vild med science fiction og eventyr. Og uden at røbe noget som helst, er der masser af begge dele i bøgerne. Ind i mellem har bøgerne taget en drejning, som har fået mig til at ryste lidt på hovedet, men det har kun lige været til, man har fordybet sig i historien igen, og ladet verden uden for være hvor den er. Man må bare slippe og lade sig rive med, og det er en ting Stephenie Meyer, er god til, at få sine læsere til.

Filmene er lige så eventyrs agtige, og rigtigt godt lavet. Dog må jeg lige have lov til at være lidt utilfreds med, at den første film, flere steder ikke følger bogen,  at der er scener i filmen som ikke er i bogen, og omvendt, det er synd efter min mening. Og måske har flere Twilight fans ytret den samme mening, for New Moon ligner bogen meget mere, og jeg håber så meget at de sidste to film vil ligge lige så tæt op af bogen.

Begge soundtrack til filmene, er også kommet hjem på hylden, og blevet hørt flittigt. Både bøgerne og filmene, vil være at finde på cult listen i mange år fremover, det er jeg slet ikke tvivl om.