Kategoriarkiv: Køkkenet

Rund og Gul

Lidt som små sole, ligger græskarene i haven og slikker den sidste efterårs sol. De vokser stadig, og om kap med squashene. Dog må squashene se at de er slået, for græskarene er ved at have gigant størrelser. Dog kan de ikke hamle op med de græskar, der bliver dyrket i USA, men alt er vel også bare større derover.

sylte2509200901

Den største skal bruges til Halloween, det er da lidt en rar fornemmelse, at skulle skære uhyggelige ansigter i et græskar man selv har dyrket.  I det hele taget har det været en fornøjelse, at have både græskar og squash i haven, der er ikke meget ukrudt der hvor de vokser, og deres blomster er meget smukke synes jeg, har flere gange plukket dem ind i en vase.

sylte2509200902

En af de lidt mindre græskar tog jeg ind, for at sylte. Det er ikke noget jeg har prøvet før, men havde fundet en opskrift på nettet.

Når alt det løse kød og kernerne var fjernet, var der næsten 4 kilo tilbage. Der stod i opskriften at de skulle skæres i 1 cm tynde skiver, men der stod intet om hvor vidt de skulle skrælles eller ej. Så de er altså syltet med skræl på.

sylte2509200903

Natten over har det stået i en salt, eddike og vand lage.

sylte2509200904

Dagen efter er de skyllet, og kogt sammen med en ny lage, og hældt på glas. Den ene lage er med nelliker og ingefær, den anden med vanilje. Nu er jeg bare spændt på om det smager.