Kategoriarkiv: Silke maling

Silke tørklædet

Så er både Julen og Nytåret godt overstået. Det er såmænd gået stille og roligt, ingen vilde fester eller tømmermænd.

Jeg har som så tit før overvejet at få afsluttet nogle af de projekter, der har ligget i hjørnerne i en tid. Det må være mit vane-nytårs fortsæt, hvis man kan kalde det det. Lad os nu se hvor længe det holder denne gang..

Men jeg fik da fikseret det silketørklæde, som har lagt siden Juli måned. Det har en god størrelse, og skal nok blive brugt meget i den her kulde. Desværre er farverne løbet sammen nogle steder.

silkefarve0301201001

silkefarve0301201002

Mit første håndarbejde i år, er denne hat, som jeg har haft lidt et hyr med, at få som jeg ville have den. Hatten er den hat som Bella har på, på La Push stranden i Twilight, og selvfølgelig lå opskriften på Ravelry. Så var det bare lige mig der skulle til at forstå hvad der står i en engelsk hækleopskrift.

Jeg fandt to opskrifter, en der er starten fra toppen, og en der startes i kanten forneden. Hvis den skal være magen til den som Bella har på i filmen, skal den startes fra toppen, hvilket efter min mening også er langt det nemmeste. Den er hurtigt lavet, hvis man ikke som jeg trævler op igen og igen. Først fordi jeg ikke synes at hatten blev tæt nok, der var for meget mellemrum mellem stangmaskerne. Efter nogle forskellige forsøg med forskellige størrelser hæklenåle, og garn typer, kom jeg frem til to tråde Tove garn fra Sandnes, noget der lå på lageret, og hæklenål nummer 4. Hvor der i opskriften er hæklet 5 omgange inden “rillen” bliver hæklet, har jeg hæklet 6 omgange, for at den kan nå lidt ned over ørerne. Jeg er stadig ikke helt tilfreds med resultatet, så jeg påbegynder nok en til, måske med en tråd Tove, og en tråd Alpaca. Da jeg ikke har fulgt nogle af opskrifterne slavisk, vil jeg ikke linke til dem, måske ligger jeg mine egne notater herind, når nummer to er færdig.

Først et billede af hatten fra filmen, Bella har den ikke trukket ned over ørerne som jeg har.

Bella hat

Og beklager billederne, men jeg er ikke den fødte hatte model.

Strik0301201001

Strik0301201002

Der er brugt 75 gram garn til den.

Silke maling

Det har været vejr til at sidde lidt indenfor, og være kreativ.

For længe siden købte jeg silketørklæder og maling i Panduro. Og har længe haft en ide´, om at der skulle være katte på tørklæderne, hvad ellers ;)

Jeg er grøn i det med at male på silke, og selvom jeg havde brugt at lave afgrænsende streger, flød malingen alligevel ind på felter hvor det ikke skulle være. Men der er vel ikke andet for at prøve igen.

Her er de første billeder, nu skal det lige tørre lidt og så fikseres. Billeder af det færdige resultat kommer en af dagene.

silkefarve0807200901

silkefarve0807200902

silkefarve0807200903

silkefarve0807200904silkefarve0807200905