Kategoriarkiv: Wanna be opskrifter

Bella´s La Push hat

Og nej det er ikke en lampeskærm..

Jeg har forsøgt at skrive mine notater ned til Bella hatten. Den grå her er blevet lige lang nok, men forsøg dig frem :)

Heakle0601201001

Heakle0601201002

Heakle0601201003

Bella´s La´Push hat, på dansk.

Dette er mine notater til hatten. Sådan som jeg har hæklet den. Jeg har både hæklet i dobbelt Tove garn fra Sandnes, og dobbelt Gotlænder garn fra Dansk Pelsuld, efter min mening var det det sidst nævnte garn, der fungerede bedst. Det bør være en uld der er fast i det, for at få det rigtige look.

Jeg har brugt hæklenål nr.4, til et hoved mål på ca. 55 cm. Målet kan øges ved at bruge en større hæklenål, eller at øge stangmaske antallet i mellem de lodrette ”riller”.

De lodrette og vandrette ”riller” bliver lavet med reliefstangmasker.

Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række.

Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.

Alle de steder hvor der er hæklet stangmasker, er de hæklet helt ned i det store mellemrum mellem sidste rækkes stangmasker.

—————————————————-

Slå en maske op, hækl 2 luftmasker, saml dem til en ring.

1.Hækl 12 stangmasker ned i hullet.

2. *Hækl 2 Reliefstangmasker hæklet forfra ned om stangmasker fra foregående række, derefter en stangmaske i næste *, fortsæt sådan ringen rundt. I lat 6 gange. Så du har delt cirklen ind 6 ”felter”.

3. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af stangmasken på forgående række, derved øges der med en stangmaske i mellem reliefstangmaskerne, så der nu er to*, fortsæt sådan ringen rundt.

4. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to foregående reliefstangmasker. Hækl en stangmaske ned på hver side af de to stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har tre*, forstæt sådan ringen rundt.

5.6.7.8.9. Fortsæt med at hækle de lodrette reliefstangmasker, hæklet forfra ned om reliefstangmasker fra foregående række, de steder hvor der i forvejen er det, og øg med en stangmaske i efter reliefstangmaskerne, ligesom på runde 3 og 4. Indtil du har 8 masker i mellem reliefstangmaskerne.

10. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 8 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

11. *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl en stangmaske ned på hver side af de 8 stangmasker, på foregående række, derved øges der med en stangmaske efter reliefstangmaskerne, så du nu har 9 stangmasker*, forstæt sådan ringen rundt.

( hvis du ønsker mere vide på din hue, kan fortsætte med at øge til det ønskede antal stangmasker efter de to reliefstangmasker. )

12.13.14.15 *Hækl en Reliefstangmaske, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 stangmasker hen *, forstæt sådan ringen rundt.

Jeg har hæklet 6 runder med stangmasker efter reliefstangmaskerne der danner den vandrette ”rille”, inden jeg igen laver en runde med den vandrette rille (” Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række”). Vær opmærksom på at de lodrette reliefstangmasker vil dreje mod den ene side efterhånden, fordi der hækles rundt og rundt. Dette kan ungåes ved, på hver anden omgang at hækle den første stangmaske, ned i hullet lige efter den lodrette reliefstangmaske, og på hver anden omgang at hækle ned i nummer to hul efter den lodrette reliefstangmaske, husk dog at der stadig skal være 9 stangmasker ( eller det antal der skal til, til den ønskede størrelse )

16. *Hækl en Reliefstangmasker, hæklet forfra ned om de to reliefstangmasker fra foregående række. Hækl 9 Reliefstangmasker hæklet bagfra om stangmaskerne fra foregående række.* Fortsæt sådan runden rundt.

Hækl 6 runder med som række 12, og en omgang som række 16. Den sidste maske på denne omgang har jeg lavet som en halv stangmaske, og lukket omgangen med en kædemaske ned i den først reliefstangmaske.

Huen skal vaskes, og spændes ud. Jeg har brugt en urtepotte :)

Sig endelig til, hvis du finder fejl.. Det er ikke ment som en egentlig opskrift, men vil gerne have rettet evt. fejl.

Klokker

Med hiv og sving fik jeg Klokke trøjen færdig. Efter at have startet den røde op, som forsøgskanin, begyndte jeg på den grå her. Den skulle have være færdig til det bryllup vi skulle til, men det nåede jeg simpelthen ikke. Mine arme gav op, det er enormt tungt at side med, og måtte holde en hel uges strikke pause. Men en halv time her, og der, og den blev færdig alligevel :)

Mit forsøg på selv at tage billeder af den gik ikke helt godt, og måtte vente til kæresten kom hjem, så han kunne tage billederne, jeg beklager kvaliteten.

Jeg har haft lidt sjov med hvad trøjen skulle hedde. Det er nok bare min humor der er sort, eller dårlig, for da jeg havde kaldt den røde for forsøgskanin, og begyndte at omtale denne som Klokker, kom mine tanker ind på kanin klokker, meeeen den går nok ikke :D

Som lovet ved den røde, ville jeg ligge mine notater ud. Og det gør jeg så, med det men, at det er NOTATER, og ikke en reel opskrift. Den er strikket, og passer på mig. Men med mine notater , kan du måske lave trøjen så den passer dig, hvis du skulle blive fristet.

klokke01

klokke02

klokke03

Klokke trøje.

Brugt ca 9 nøgler Paris, og 6-7 nøgler Cotton viscose fra Garnstudio.

Vil tro den er en størrelse Medium.

Jeg har ikke lavet trense eller knaphul, men dette kan selvfølgelig gøres. Jeg strikker lidt løst, så måske skal den en halv eller hel pind op..

Ærme :

( PÅ ALLE PINDE , FØRSTE OG SIDSTE MASKE, PÅ RETSIDEN STRIKKES RET, PÅ VRANGSIDEN VRANG)

Slå 39 masker op på pind 6, skift til pind 4,5.

1 pind. Ret (vrangsiden)

2 pind. Vrang

3 pind. Ret

Begynd klokker:

4 pind. 1 ret, 1 vrang, * slå 7 masker op, 2 vr sm, 2 vr*, gentag fra * til * pinden ud.

5 pind. Strik vrang over de opslåede masker, ret over resten.

6 pind. Strik ret over de opslåede masker, vrang over resten.

7 pind. Som pind 5

8 pind. Som pind 6

9 pind. Som pind 5

10 pind. Som pind 6

11 pind. Som pind 5

12 pind. Som pind 6

13 pind. Som pind 5

14 pind. 1 ret, 1 vr, * 2 dr ret sm, 3 ret, 2 ret sm, 3 vr * gentag fra * til * pinden ud.

15 pind. 1 vr, 2 ret, * 5 vr, 3 ret *, gentag fra * til * pinden ud.

17 pind. 1 vr, 2 ret, * 3 vr, 3 ret *, gentag fra * til * pinden ud.

18 pind. 1 ret, * 2 dr ret sm, træk næste ret maske over den der lige er strikket, 3 vr * gentag fra * til * pinden ud.

19 pind. 1 vr, 2 ret, * 1 vr, 3 ret *, gentag fra * til * pinden ud.

20 pind. 1 ret, resten vrang

21 pind. 1 vr, resten ret

22 pind. 1 ret, 3 vr, * slå 7 masker op, 2 vr sm, 2 vr *, gentag fra * til * pinden ud. ( ved sidste klokke, 2 vr sm, 1 ret )

Dette er begyndelsen til anden række klokker. Strik 3 rækker klokker i det hele på ærmet. Lad arbejdet hvile, og strik et ærme magen til. (Ærmerne og kroppen stoppes, når man har strikket vrang pinden, henover de færdige klokker. Når kroppen er færdig skal ærmerne sættes på arbejdet, og strikkes færdig samtidigt.)

Krop:

( Hele vejen op, vil kantmaskerne skulle strikkes sådan, på retsiden 2 ret i begge sider, på vrang siden 1 vr, 1 vr løs af med tråden foran arbejdet (ind imod dig) og omvendt til slut på pinden.)

Slå 111 masker op på pind 6, skift til pind 4,5.

1 pind. 2 vr, ret , 2 sidste masker vr ( vrang siden )

2 pind. 2 ret, vr, to sidste masker ret

3 pind. 1 vr, 1 løs af med tråden foran masken, ret pinden hen, 1 løs af med tråden foran masken, 1 vr

4 pind. 2 ret, 2 vr, slå 7 masker op, 2 vr sm, 2 vr*, gentag fra * til * pinden ud. 2 kantmasker ret.

Strik klokker på kroppen, som på ærmerne, 3 rækker.

(Ærmerne og kroppen stoppes, når man har strikket vrang pinden, henover de færdige klokker. Når kroppen er færdig skal ærmerne sættes på arbejdet, og strikkes færdig samtidigt.)

26 klokker på kroppen. Min fordeling;

12 til ryggen

14 til forstykke, 7 på hver side.

Samling af krop og ærmer.

Sæt 2 masker på en sikkerhedsnål ( lad disse masker hvile ), i begge sider af ærmet.

Strik fra kroppens vrang side, hen til 6- 7 klokke, sæt 4 masker på en sikkerhedsnål ( lad disse masker hvile ), strik ærmet på kroppen, der hvor ærmet møder kroppen, strik 2 masker sm i begge sider. Sæt det andet ærme på, på samme måde i den anden side.

Der skal strikkes en række klokker mere, henover både krop og ærmer. Det kan være nødvendigt at lave indtagninger der hvor ærmet møder kroppen, for at få klokkerne til at følge mønsteret.

Hals:

Efter sidst klokke række.

1 pind. Strik fra vrangsiden, ret, * 5 m, 2 ret sm * gentag fra * til * pinden ud.

2 pind. Strik 7 masker, sæt en maskemarkør, strik hen til der er 7 masker tilbage på pinde, og sæt en maskemarkør, vend

3 pind. Første maske løs af, strik vr, indtil 3 masker før maskemarkør, sæt en maskemarkør, vend.

Fortsæt med at strikke frem og tilbage, og undlade at strikke 3 masker med, på enden af hver pind. Husk at tage den først maske løs af, efter du har vendt.

SAMTIDIG.

4 pind. * Strik 10 masker, 2 masker sm * gentag fra * til * pinden ud.

7 pind. Strik ret fra vrangsiden, samtidig * 10 masker, 2 masker sm *, gentag fra * til * pinden ud.

8 pind. Ret

9 pind. 1 løs af, 3 vr, * 2 vr sm, slå om * gentag fra * til * pinden ud.

10 pind. Ret

11 pind. Ret, * 10 masker, 2 masker sammen *, gentag fra * til * pinden ud.

12 pind. Ret

13 pind. Vrang

14 pind. Ret, * 5 masker, 2 masker sammen *, gentag fra * til * pinden ud.

15 pind. Vrang

Bliv ved med pind 14 og 15, til der er ca 3 masker tilbage oppe i nakken.

Klip tråden.

Begynd fra vrangsiden på venstre forstykke.

Strik ret over alle masker, samtidigt strikkes maskerne sammen, der hvor der er vendt efter 3 maske. Dvs. * 1 ret, 2 ret sm *, gentag fra * til * pinden ud. (IKKE DE FØRSTE OG SIDSTE 5 MASKER)

Luk af med hjælp fra en hæklenål, så kanten bliver pæn.

Til slut sy ærmerne sammen, og hæft alle ender.

Voila , klokke trøjen er færdig.